Pedikűr, lábápolás

A pedikűr folyamata lépséről lépésre

A pedikűrös szakszerűen az alábbiakat vágzi el a lábápolás során:
  • Fertőtlenítőszeres áztatás a láb fertőtlenítése és a bőr puhítása céljából. A láb áztatási ideje teljes mértékben a bőrtípustól függ.
  • A talpon és a sarkon lévő bőrkeményedések, bőrproblémák megszűntetése speciális pedikűrkésekkel. Bőrcsiszolás csiszológéppel és egyéb eszközökkel.
  • A lábkörmök tisztítása, esetleges lakkozás eltávolítása, szükség esetén a köröm lerövidítése és formára reszelése.
  • Bőrtípusnak megfelelő ápolás krémek és olajok használatával.
  • Díszítés

Tippek a tartős pedikűr megőrzésére pedikűröztetés után

Ha a lábápolást szakemberre bízzuk és pedikűröztetésre szánjuk magunkat, a tartós ápoltáság megőrzése érdekében érdemes leglább egy órát várnunk mielőtt cipőt húznánk a lábunkra. Ha így teszünk, akkor jobban megőrizhető a csiszolás tartóssága és akár hetekig fenntartható a láb ápoltásga. A pedikűrüztetést követő nap után radírozzuk le lábunkon a kérgessé vált bőrt. Ha ezt minden zuhanyzás alkalmával megtesszük az eredmény nem marad el. Puha bőr lesz, még az igénybe vett lábrészeken is. Lefekvés előtt ajánlott gazdagon tápláló lábápoló krémek használata. Legalkalmasabbak a glicerint és alfahidroxisavakat tartalmazó lábápoló krémek. Ezt a néhány tanácsot megfogadva a pedikűröztetés utáni ápolt láb és puha bőr hosszabb ideig fenntartható újabb pedikűr nélkül.Szponzorált hirdetések