Műköröm építés, műköröm díszítés

A műköröm építés

Folyamatos, tartós műkörmök viselése esetén a körmöket rendszeres időközönként szükséges feltölteni. Mivel a saját köröm folyamatosan nől, esztétikai okok miatt szükséges a lenőtt köröm alatt időnként feltöltést alkalmazni. A műköröm egy-egy feltöltése alklmával általában igazítás, rövidítés és újabb körömcsiszolás történik.

Miből készülnek a műkörmök?

Acryl (porcelán): Jelenleg a leginkább elterjedt alapanyag. A műanyag alapú (porcelánnak nevezett) körmök elkészítéséhez két komponens szükséges; az acryl monomer összetevőjű folyadék (liquid) és az acryl polymert, katalizátort és egyéb adalékokat tartalmazó por.
Alkalmasak tip bevonására, szükség esetén a saját körmök megerősítésére, a már épített köröm tovább építésére és természetesen díszítésére.

Zselé (gél): Magának a zselének az alapanyaga méz sűrűségű, adalékanyagokat tartalmazó acryl műgyanta. Természetes hatását a sárgulás gátló adalékanyagnak is köszönheti. A zselével épített köröm molekulái egy aktivátor vagy UV fény hatására összekapcsolódnak, így szilárdul meg és válik keménnyé. Alkalmasak tip bevonására, saját köröm megerősítésére és épített köröm építésére és körömdíszítésére.

A műköröm díszítés

A műkörmök díszítésének sokféle fajtájával találkozhatunk.
Vannak körömdíszítési technikák melyekkel különféle mintákat lehet felhelyezni a körömre. A minták tartósságát, kopásálló tulajdonságát lakkozással lehet elérni. Más díszítési technikával színes zseléből készült minta kerül a körömre. Porcelán mintákat, különböző figurákat, lakkozott formákat is fel lehet tenni a körömre illetve műkörömre.

A lábköröm díszítés

A lábköröm díszítése során ugyanazokat az eljárásokat alkalmazzuk, mint a kéz körmének díszítésekor. Ugyanazok a színek, lakkozási technikák, minták és díszítések alkalmazásával a lábköröm díszítés harmonikusan összhangba hozható a kézköröm díszítésével.


Szponzorált hirdetések